Thursday, 22 June 2017

Today's story: Cobaan!

Assalamualaikum,

Kita sekarang berada di penghujung Ramadan. Sambutan AidilFitri lagi beberapa hari jerr lagi. Persiapan raya korang dah lengkap ker??? Ke ada yang  masih tercari-cari baju raya! Bertabahlah korang, eh! Dekat2 penghujung gini, banyak masalah in future. Baju tak ada saiz laa, kain tak elok larrr, barang yang di-order tak sampai larrr, orang ramai sangat arrrr… macam2… tapi, selalunya ada peniaga yang dah mula lelong barang! Nak bagi sedap sikit bunyinya, ada peniaga yang bagi DISKAUN, HARGA RUNTUH! Hahahhaha… apa-apa jerr laarrr korang, eh!

So, tonight, just nak celoteh sikit… ceritanya, Hana buat OT malam ni… Hana jaga buffet Ramadan dengan staff seniors dari bahagian Purchasing and Sales. Alhamdulillah, bila dah makin kenal orang, sembang2 bertukar cerita, rasa kekok tu dah mula kurang. Diorang pun ramah2 gilaaa… Tak sangka kena buat OT tapi disebabkan staff yang sepatutnya on-duty ada hal, so Hana take over jerrr… Since Hana pun tak ada buat apa-apa, so why not? Benefit untuk Hana, merasa larr jugak makanan hotel – buffet Ramadan…

simple jerr makanan... tapi pinggan kosong jerr la eh! Hehehehe... malu plak nak snap pic tadi!
Alhamdulillah, boleh arr sikit habuan sahur nanti ^^
Tak salah kalau kita nak meringankan beban orang. Mana tahu esok2 nanti, kita pula dalam masalah, insyaAllah, akan ada pertolongan untuk kita ^^ But, bukan itu highlight untuk celoteh Hana kali ni! Huhuhuhu… nak gtau ni. Hana lupa thumb-print tadi! Huhuhu… so, macam mana dengan OT malam ni?

Mood Hana: still in shocked! Malas nak fikir... let it go! halalkan jerr la kut na… since Hana pun dapat experiences and fooooood, malam ni jerrr ok! Malam esok, kalau kena OT lagi, make sure thumb-print ok! Settle!

No comments:

Post a Comment