Monday, 19 June 2017

Coretan diari Hana

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, rezeki bulan Ramadan. Hana dapat offer kerja di Langkawi, dan sekarang, seminggu dah berlalu… masih dalam fasa penyesuaian diri… hope, Hana boleh adapt cepat la eh… sekarang ni pun, Hana masih observes keadaan sekeliling, familiar dengan job scope segala bagai, dan juga familiar dengan kawasan kerja… kali ni, lain sikit as sebelum ni, Hana dapat offer kerja di syarikat security guard, tapi tahan sebulan sahaja di atas sebab2 tertentu…

Compare dengan offer kali ni, Hana ditempatkan di Finance Department di sebuah hotel 3-star kira2 7 minit dari Jeti Kuah. Alhamdulillah, collegeue Hana semua jenis bising2, so Hana enjoy! Hehehehe, tapi segan larr plak, coz Hana ni shy2 cat orangnya ^^ relax dulu, mula2 kena tunjuk baik, lama2 nanti baru tahu annoyingnya seorang yang bernama Hana! Hehehehehe…. Gurau jerrr, Hana ni baik orangnya ^^

Hari ni punya cerita, serba tak kena pulak… padahal, memang tahu flow kerja macam mana… hurmmm, mungkin baru lepas cuti weekend kan… think positive, esok must be better than today!!! Dan lagi, daripada colleges  Hana, pasal baju raya yang dibeli online, ada yang salah saiz, dan ada yang tak sampai2 langsung… hurmmmm, Hana nak response lebih2, benda tak jadi kat Hana kan. Kerugian diorang boleh tahan banyak juga arr. Kalau kena kat Hana yang memang “berkira” bab2 berbelanja, tak tahularrr perasaan Hana di tempat diorang… So nak buat macam mana? Raya nak dekat dah ni, dugaan, dugaan…

Apa lagi eh? Oh! Hana jumpa junior Hana! Dia kerja department lain, tapi still under same hotel. Actually Hana ni super senior dia. Tetiba terasa diri ni tua la plak. Hahahahaha… baru dapat tahu time buka puasa tadi, sementara nak tunggu azan, sembang2 la sat kan. dia asal Jitra jugak, dekat jerr dari rumah Hana. Junior Hana dari SMK Bandar Baru Darulaman. Baru berusia 19 tahun, dah ada kerja, boleh kumpul duit awal, baguih arrr! Keep it up! ^^ Hahaha, silap Hana, Hana lupa tanya nama dia arr! Hahaha..

teh ais or nescaffe ais!
"secalit pengalaman Hana sehari-hari,
biar tak seberapa,
namun ianya menjadi saksi
jatuh bangun seorang Hana"

No comments:

Post a Comment