Saturday, 27 May 2017

Quote4d'day 12: I love myself...


you can help others coz you know them, right?
you know what they need and you know who they are...

so, it means that...
the only reason why you could not help yourself., is because
you did not know yourself yet!

#loveyourself

Friday, 26 May 2017

Quote4d'day 11: "Friend" from different view...


Hurmmmm, we all do have our own preferences...
what if they did not know the lyrics???

Then, it'll be SO AWESOME, if they still can sing it back to me!!!
right??? ^^

Thursday, 25 May 2017

Ramadan tiba lagi!

Assalamualaikum

Ramadan is just around the corner! Alhamdulillah, semoga Ramadan kali ini lebih baik dari yang lepas. rasa satu semangat baru, walaupun semua sudah maklum, umumnya akan berasa letih di siang hari, dengan cuaca panas kering, sekejap-sekejap hujan, suhu badan tak menentu... tu belum kira lagi perangai "manusia" yang kekadang memang menguji kesabaran...


TAPI! ada satu perkara yang memang tak boleh disangkal lagi, terutamanya kepada mereka yang benar-benar mencari keredhaan Allah swt, yang mahu muhasabah diri, yang mahu berubah ke arah yang lebih baik, yang mahu memperbanyakkan ibadah2 sunat... kepada mereka ini, akan rasa satu perasaan yang sangat hebat, rasa senang, lapang dada, rasa bahagia!


korang nak rasa macam tu... so, setkan minda korang! Ayuh! Buat perubahan dalam diri! Ramadan kali ini, Ramadan yang ditunggu-tunggu, Ramadan yang penuh berkah!

Quote4d'day 10: Choices... choose the best one!


you're in-charge!!!
it's always depends on what you choose!
so, be careful!!!

Wednesday, 24 May 2017

Giveaway Free Namecard by Busyra Takiyudin

Assalamualaikum...

Jom join GA! ❤❤❤ kali ni daripada seorang blogger, yang namanya ialah Busyra Takiyudin. Alhamdulillah, pada Hana, GA kali ni lain daripada yang lain... bukan dari segi requirements GA ni, tapi dari tujuan GA ni diadakan... hurmmmm, namecard! Hana tak terfikir pulak pasal benda ni ^^ Hana still a newcomer ^^ apapun, Hana decides nak join GA ni and hopefully, semuanya dipermudahkan. Korang2 yang "belum ada name card", jom join! Hehehhehe....


Requiements GA: Busyra Takiyudin 

Hurmmmm, 3 words from Hana, untuk describes blog Busyra Takiyudin....

  1. Simple
  2. White
  3. Informative

that's all... good luck for all contestants!!! ganbatte!

Quote4d'day 9: W.O.R.L.D

the more I grow,
the more I realize...
how this WORLD really is.
whether it's good or bad,
I still need to deal with it.

Monday, 22 May 2017

HSJ 10th Anniversary (Myojo July 2017): Yabu Kota 10,000 character interview translation

I'm very glad to know about this translation. thanks to my sister, coz she's the one that told me about this translation... this year is the 10th Anniversay for Hey Say Jump! Of course, there's a lot of changes and each one of them had grown up, to be a better person! my wishes: hopes that they will success in future as a group and also individual... produce more catchy and inspiring songs, more unique dancing's choreograph and  tighten their bond, become a good example for the juniors ^^ to tell you all the truth, I once had wish that they would become like their senpai, Arashi! ^^

OK! So now, the first one, is Yabu Kota's part. He is the eldest, and kindly, I am giving you the link. Credit to the owner, and a big thanks coz sharing the translation! ^^ share is caring! spread JUMP's love!



Ok, that's all. until for the next update, with the next member! hurmmmm, I'm wondering are they going to follow the order of their ages? I'm looking forward!

Sunday, 21 May 2017

Tahniah Pasukan Kedah! Pulun Kedah Pulun!

Assalamualaikum,

Rasa macam dah lewat jaa nak ucap Tahniah! buat Pasukan Kedah... tapi bahang kemenangan tu duk ada lagi! Hehehehe... so, Hana nak update sikit arrr pasai Kedah menang Piala FA 2017! Tahniah Kedah! Yang sebetoinya, Hana bukan larr tau sangat pasai bola2 ni, tapi bila ada Kedah ada games, rasa macam diri ni "peminat setia" sangat... Hahahaha.... tambah-tambah lagi, kalau Kedah menang... Rasa bangga gila jadi Anak Jati Kedah! tiba2 jaaa kan! padahal, Hana follow gitu2 jerrr...

Tapi tu larrr kan, sapa tengok perlawanan semalam, untuk masa ke-2 tuuu, memang mata tak pejam langsung! Dup! Dap! Dup! Dap! bila bola berat di gawang pintu gol Kedah. Tabik buat semua pemain Kedah, dan tak lupa juga, buat penyokong2 bola sepak Kedah yang turun Shah Alam semalam, baloi naaa hampa semua... ^^ menang, syok sakan arr!!! Teruskan dengan sokongan hampa2 semua... satu ja Hana nak puji penyokong2 Kedah ni, bak kata TMJ (di sini), betoi! Hampa semua memang penyokong setia! kalah menang, adat pertandingan, tapi sokongan tuuu yang penting... 



update: hurmmm, memandangkan Hana tak follow diorang sangat, so Hana ada cari sikit berita2 pasai diorang (2014: Ada apa dengan Kedah?). baru dapat tahu, yang Pasukan Kedah dapat jolokan nama sebagai "Double Treble" (2007 & 2008), sempena kemenangan: Juara Liga Super, Juara Piala FA, dan Juara Liga Malaysia untuk dua musim berturut-turut. tak terkecuali, ada banyak halangan2 yang diorang lalui diikuti dengan beberapa musim kemarau piala, sedikit sebanyak merisaukan para penyokong Kedah. Namun begitu, penyokong2 Kedah tetap bagi sokongan padu. That's all...  Keep fighting!

Monday, 15 May 2017

GH di Laman Seni Seksyen 7

ok, Hana cuma mahu nge-share video clip Q&A GO!: GEN HALILINTAR ini sama semua fans-nya Gen Halilintar. Mereke udah ke Malaysia, singgah sebentar di Laman Seni Seksyen 7.. Tarikhnya, Hana ngak tahu, tapi video-nya diupload pada Feb 17 2017... It's awesome!!! Happy nonton video-nya, ya.... ^^

kalau ngak bisa play videonya, tekan ini ^^

Saturday, 13 May 2017

Friday, 12 May 2017

Quote4d'day 6: Say No to "NATO"!


don't just T.A.L.K!
D.O it!
p/s:NoActionTalkOnly

Quote4d'day 5: Happiness means....


Hurmmmm, to-do list?
Do I have one?
>_<

Thursday, 11 May 2017

Quote4d'day 4: Think Positive



Want to live in a healthy lifestyle?
One Word...
P.O.S.I.T.I.V.E
(^^)

Quote4d'day 3: Hidup vs Gaya Hidup



~ penuhi KEPERLUAN, kemudian, baru KEHENDAK ~
IKHLAS, REDHA, & BERSYUKUR dalam kehidupan...
Moga dipermudahkan segalanya... Alhamdulillah ^^
(^^)

Wednesday, 10 May 2017

Keluarga Indonesia: GEN HALILINTAR 11 BERSAUDARA

Assalamualaikum

Minggu lepas, one of my friends ada share di Facebook, "Shape of You" Cover by Gen Halilintar 11 Bersaudara. It attracts my interest sebabnya, ada sebut di situ, 11 adik beradik bersama si ibu, buat cover lagu Shape of You. Suara diorang pun not bad! sedap didengar and yang lagi awesome bila si adik yang paling kecil turut sama2 buat cover lagu... awesome!!! so, Hana pun apa lagi, godek2 arr YouTube, cari cover lagu yang lain, yang diorang buat. dari situ, Hana pun "berkenalan" dengan 11 anak-anak tersebut, termasuk juga dengan parent diorang ni.

First impression: diorang adik-beradik rapat giler... hubungan kekeluargaan diorang, yang tua take care adik-adik, yang adik-adik pula ada masa diorang nakal and ada masa diorang patuh abang2 dan kakak2 diorang.... just imagine, dengan 11 orang anak2, bising dan riuhnya, ya ampun! dengar dan tonton di YouTube pun kekadang pening kepala tengok telatah diorang, memang kalau Hana, Hana dah tempik sorang2... but then, still diorang ok. no problem at all, rumah tak bersepah and ada bahagian tugas masing2... tabik spring arr!!


di Kuala Lumpur, Malaysia

di Menara Pisa

^^
Jadi, sekarang ni, jom berkenalan dengan GEN HALILINTAR!!!



My Family My Team

introduction: Video Our Life : Gen Halilintar

Gen Halilintar adalah sebuah keluaga muslim di Indonesia yang telah menjadi inspirasi buat ramai orang/keluarga. nama meeka mula mendapat perhatian apabila si ibu melancarkan buku pertamanya yang bertajuk: Kesebelasan Gen Halilintar: My Family My Team pada tahun 2015... rata-ratanya, pembaca kagum dengan cara si ibu dan ayah menguruskan dan mendidik 11 orang anak mereka. Oh! Anak2 diorang ni boleh berbahasa Inggeris! Bahkan yang paling bongsu pun! That's why arr Hana kagum tu...

nama "Gen Halilintar" actually adalah gabungan nama si ibu dan si ayah. GH mempunyai 11 orang anak yang terdiri daripada 6 lelaki dan 5 perempuan (5 dari 11 adik beradik tersebut lahir di luar negara! click sini). sedikit info berkenaan ayah dan ibu, mereka mendirikan rumah tangga di usia yang muda, pada tahun 1993. ketika itu, mereka berdua masih dalam pengajian dan selepas bernikah, meeka mula menjalankan perniagaan. Masing2 ada bakat dan pengalaman dalam perniagaan, ditambah dengan usaha keras diorang, jadi tidak hairanlah, mereka berjaya pada hari ini. kesemua mereka 13 orang telah menetap di sebuah rumah 3 tingkat, yang mana korang boleh lihat sendiri di channel2 YouTube mereka.


Ok, mula2 kita berkenalan dengan ibu bapa kepada 11 bersaudara... si ayah bernama: Halilintar Anofial Asmid, lahir pada 13 Oktober 1968 merupakan seorang pengusaha, usahawan dan motivator, manakala, si ibu pula bernama: Lenggogeni Faruk yang lahir pada 29 Oktober 1972 betindak sebagai pembantu si ayah, motivator, boleh menyanyi dengan baik, di samping menguruskan anak2 tanpa memerlukan pembantu. mereka berdua kerap melancong ke luar negara, bukan sekadar bersuka ria, tetapi untuk menjalankan perniagaan dan menambah ilmu pengetahuan/pengalaman.

selama mana mereka ke luar negara, mereka tetap membawa ke semua ahli keluaga, dan dari situ, mereka mendidik anak2 mereka dengan pengalaman yang sebenar. lihat dari penampilam dan personaliti mereka, kedua-duanya sangat tegas dalam mendidik. mereka juga seorang yang penyayang, dan pandai mengambil hati anak2. ketegasan mereka dapat dilihat bila mana ada di antara si anak2 bergaduh, ada yang menipu kerana takut dimarahi dan ada yang bersikap cuai. si ayah dilihat tegas mengatakan yang salah tetap salah, namun cara dia menyampaikan mesej tesebut membuatkan ukhwah antara mereka lagi erat. pelbagai nasihat dan contoh serta penyelesaian yang bernas, membuatkan takut, rajuk or marah si anak tak berkekalan lama. lagi maklumat berkenaan mereka: GEN HALILINTAR Bahagia Dilamar Sang Idola 2 sekarang, jom berkenalan bersama anak2 diorang pula. sedikit info berkenaan mereka...


GH 1, nama diberi Muhammad Attamimi Halilintar, lahir pada 20 November 1994, anak sulung dari 11 adik-beradik. peranan sebagai seorang captain dan untuk tugasan rumah, beliau menguruskan laundry besama-sama dengan GH 2. (laundrynya pula bukan sedikit bahkan untuk 13 orang, dari penghuni di tingkat bawah sehinggalah ke tingkat tiga - ada dalam salah satu video di YouTube [di sini], rumah mereka lengkap dengan 3 mesin basuh!). dapat dilihat, dalam setiap travel mereka, GH 1 bertindak sebagai ketua untuk adik2 and take care diorang. meminati mobil (kenderaan - kereta, motor) dan ada tertulis dalam satu artikel, beliau merupakan usahawan muda dalam jual beli mobil.


GH 2, nama diberi Sohwa Mutamima Halilintar, lahir pada 25 April 1996, merupakan anak kedua (kakak sulung) dari 11 adik beradik. peranan sebagai designer dan untuk tugas di rumah, beliau melakukan laundry bersama GH 1. beliau dikatakan terlibat dalam bisnes baju, mempunyai jenama/brand sendiri dan selalu membuat tutorial hijab.


GH 3, diberi nama Sajidah Mutammimah Halilintar, lahir pada 17 Julai 1997, merupakan anak yang ketiga daripada 11 adik beradik. peranan beliau sebagai Chef, so tugas2 beliau dalam rumah lebih kepada menguruskan dapur. beliau banyak membuat kuih dan hidangan lauk pauk untuk keluarganya. ada antaranya, beliau kongsi di YouTube: Cara Masak Tempe Goreng tanpa MSG. menarik!


GH 4, nama diberi Muhammad Thariq Halilintar, lahir pada 29 Januari 1999, merupakan anak yang keempat dari 11 adik beradik. peranan belia lebih kepada Housekeeping, so tugasnya ialah mengemas dan menjaga kebersihan rumah. 3 tingkat tuuu, and beliau ada 4 orang assistants... siapa??? hehhehe... nanti gue khabarin yaaa...


GH 5, nama diberi Abqariyyah Mutammimah Halilintar, lahir pada 13 Julai 2000, merupakan anak yang kelima dari 11 adik beradik. peranan beliau adalah nursing adik-adik dan juga photographer ketika diorang semua travel.


GH 6, nama diberi Muhammad Saaih Halilintar, lahir pada 16 Mac 2002, merupakan anak keenam dari 11 adik beradik. peranan beliau adalah lebih kepada IT maintenance. di rumah, beliau boleh membaiki peralatan elektronik. dilihat dari segi personaliti, beliau nampak seperti seorang yang nakal, namun perwatakkannya yang sebenar adalah berbeza. Beliau sebenarnya agak manja dan baik bersama adik beradiknya yang lain (dapat dilihat dalam video2 mereka). beliau tidak suka berambut panjang (video di sini) dan lebih suka berambut pendek ala-ala botak gitu ^^


GH 7, nama diberi Siti Fatimah Halilintar, lahir pada 26 September 2003, merupakan anak yang ketujuh dari 11 adik beradik. memandangkan beliau sendiri masih kecil dan muda, peranan beliau sama seperti kakaknya (GH 5) iaitu nursing adik-adik yang lain (terutamanya GH 11).


GH 8, nama diberi Muhammad Al Fateh Halilintar, lahir pada 25 Febuari 2006, merupakan anak kelapan dari 11 adik beradik. peranan beliau ialah sebagai general assistant. yup! beliau adalah assistant housekeeping untuk GH 4 dalam urusan kemas-mengemas rumah serta adik beradik yang lain juga. seorang yang aktif, ceria dan gayanya seperti model gitu!


GH 9, nama diberi Muhammad Muntazar Halilintar, lahir pada 20 Mei 2008, merupakan anak kesembilan dari 11 adik beradik. walaupun masih muda, beliau berkebolehan menjadi seorang presenter, selalu berbahasa Inggeris di rumah dan ketika berbicara dengan adik beradik yang lain. Mudah bersimpati dan seorang yang jujur. peranan beliau adalah assistant housekeeping untuk GH 4.


GH 10, nama diberi Siti Saleha Halilintar, lahir pada 1 Oktober 2010, merupakan anak kesepuluh (puteri bongsu dalam keluaga). jika dilihat dari video yang diupload di YouTube, beliau gemar bermake-up dan juga membaca kad-kad hari jadi. usianya juga masih muda, oleh itu, peranannya beliau ialah assistant housekeeping kepada GH 4.


GH 11, nama diberi Muhammad Shalaheddien El-Qahtan Halilintar, lahir pada 9 Ogos 2012, merupakan anak bongsu di dalam keluarga. seorang yang aktif dan riang. Beliau juga boleh bebahasa Inggeris! dan turut menyanyi dan membuat cover2 lagu bersama-sama adik beradik yang lain. di umah, beliau ialah assistant housekeeping untuk GH 4.



Itu dia, sedikit sebanyak berkenaan dengan Big Family ini... Ada banyak lagi perihal tentang diorang, yang boleh korang dapatkan dari Mr Google. Hana hanya mampu share sebahagian darinya sahaja, coz banyak sangat info2 diorang. diorang semua telah lawat banyak negara, dan mengalami pelbagai kejadian yang tidak terduga, seperti kemalangan, tertinggal pesawat dan sebagainya. Bahkan pernah juga ada seorang di antara 11 mereka tertinggal di rumah (macam cerita Home Alone tuu, cumanya tak adalah aksi2 lawan tu semua), sewaktu mereka sibuk mempromosikan buku mereka. mesti korang tertanya-tanyakan, bagaimana dengan pelajaran mereka? cukupkah dengan travel bersama keluarga? hehehhehe... so selanjutnya, korang boleh dapatkan pelbagai lagi maklumat berkenaan mereka di link-link di bawah...
ok, that's all! ^^ alhamdulillah, selesai sudah yerr... hehehehe, dan sebelum Hana tutup entry ni, Hana nak komen sedikit memandangkan ada yang mengatakan cara GenHa ni semacam riak dan menunjuk. ada yang sokong dan ada yang menolak kenyataan tesebut.

Hummm, personally bagi Hana, Hana kagum dengan cara diorang, dan diorang bukannya riak. riak itu subjective dan pada Hana, cara GenHa ni sebenarnya nak bagi anak2 diorang berani berdepan dengan orang ramai, yakin diri dan luas pandangan. memang Hana akui, keadaan hidup diorang agak mewah, dengan cara diorang berpakaian, baju-baju diorang, rumah 3 tingkat ada swimming pool dan sebagainya. dari segi luaran, yup! diorang kaya and kalau boleh travel banyak tempat, kira banyak duit laarrr kan... hehehhe...

tapi jangan terlepas pandang, diorang sebenarnya tak ada pembantu rumah, and urusan mengemas semuanya diorang lakukan sendiri. yup! diorang memang speaking, tapi tengok cara diorang belajar. dan alhamdulillah pendidikan agama sudah sebati dalam diri mereka. perihal pembiayaan travel mereka pula, jika korang ada tekan link2 yang Hana letak di atas, ada artikel tertulis bahawa mereka ini memang terbiasa dengan berniaga. ^^ bukankah Rasulullah s.a.w pernah bersabda bahawa 9/10 ezeki datangnya dari perniagaan ^^ dan juga seperti yang tesebar di YouTube, mereka ada muncul dalam beberapa buah program television, jadinya sudah ada pembiayaan di situ ^^
Ok, that's all dari....

Quote4d'day 2: Meet people!

Make up some time and put your gadgets aside...
Meet people... a lot of people!
Be yourself, be humble and do kind...
Make friends, built friendship...
Make connections, add more contacts...
Live in healthy lifestyle ^^

so, you will realize that...
you're not alone...
you need them and they need you...
everyone have their own stories...
you have better live ^^ ...
 

Tuesday, 9 May 2017

Jom Support Member ^^

Assalamualaikum,
support member
mesti korang semua dah tahu kan (Hana tak perlu explain panjang2 la kan), selalunya bab2 "support member" ni, berkaitan dengan jualan online/kecil-kecilan mahupun jualan sepenuh masa. Kekadang benda2 gini pun boleh jadi sebab/punca bermasam muka. Of course la kan, bila dah namanya perniagaan, promosi mesti kena kaw-kaw punya. Tambahan pula, sekarang ni, macam-macam medium ada. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Blog, Message, Telegram… Haa, sebut jerr, mesti korang familiar dengan semua ni kan.

Ni haa nak habaq mai na, nak support member, tak semestinya dengan buat “pembelian” sahaja. Member kita pun bukanlarr kejam sangat nak paksa2 kita beli, cumanya mana tahu rezeki dia ada kat kita… hehhehe… Kekadang, orang sensitive sangat bab2 promosi/jualbeli ni. Setiap hari, ada jerr iklan lalu kat wall kita, kan… sampai dah boleh agak dah, siapa yang post iklan tu… Hana pun experienced benda yang sama. Macam2 ada… makanan, cosmetics, produk penjagaan diri, pakaian, tudung, kasut, jam tangan… dunia sekarang, semuanya di hujung jari! ^^ syok Hana tengok diorang berniaga… ada yang suksess! senang arr gini, tak payah cari kat kedai dah. coz ada antara barang/produk yang dijual, memang bagus and lagi berbaloi ^^

But, korang tahukan, cara lain nak support member selain dari buat pembelian. Especially for those yang risau, rasa segan/malu sebab tak dapat nak beli barang/produk diorang, mungkin sebab kekangan kewangan... Hurmmmm, Hana faham sangat kalau bab ni, nak sangat tolong diorang, but alamak! bajet lari nanti ^^ don’t worry, be happy!
  • Like

Yang ni paling mudah, paling cepat! Alang2 dah scroll-down tu, dah habis baca, apa larr sangat kan, ringan2 kan larr jari tu, tekan Like. Semangat positif, watchaaa!
  • Share

Ok, yang ni kena ada sedikit usaha. Tapi, still dalam kategori mudah sebabnya, ada jerr automatic share public. Kalau kita nak edit/tulis apa2 yang patut, baru larr kena ada usaha sikit.  Nak fikir ayat yang sesuai, and nak taip satu2 huruf lagi. Mampu bagi big impact sebabnya friends list dia tak sama dengan kita kan. So, secara tak langsung, kita dah tolong dia spread or tambah coverage barang/produk dia.
  • Comment

Yang ni, korang nak comment apapun tak apa. But supposed to be, yang positive la eh… so that, positive aura tu still ada. Contohnya, tudung. korang dah berkenan dah pattern ni, but alamak! Dah kena jaga budget laa plak. Cool down dulu! Hehehhehe… korang comment jerr, “cantiknya pattern A, Nampak sejuk jerrr mata memandang!” lepas tu letak arr emoticon, sticker or what-so-ever, and done! Watchaaa! Suntik semangat positif di situ! Hehehhehe… kalau dah habis idea, comment jerrr “Up!”
  • Buat satu entry

Khas untuk blogger2 sekalian… hehehhe! Korang yang ada followers ramai pun, secara tak langsung boleh tambah coverage barang/produk member tu. Volunteer pun boleh, ambik upah pun boleh, tapi itu urusan antara korang arrr… yang Hana tahu, ada jerrr pengusaha2 hotel/chalet/resort yang bagi upah untuk blogger2 terkenal, promote services diorang. As return, pengusaha2 tersebut offer 2 days 1 night (maybe more) and boleh cuba semua sevices diorang for F.O.C (free of charge)! Sapa tak nak kan! Untuk yang berniaga secara online/kecil-kecilan, why not korang offer free sample untuk blogger2 yang terkenal (yang biasa2 pun tak apa, sebab namanya blogger, memang akan spread di alam maya), kan? Tak pun, untuk blogger2 sekalian, apa salahnya kalau korang volunteer… cumanya, sesetengah blogger ada prinsip diorang, selagi tak cuba, tak try or test sendiri, susah nak buat review. macam Hana, selagi Hana tak cuba sendiri or experience sendiri, agak susah juga nak karang entrybut, it is a good option ^^
  • Doa

Di akhir solat kita, seusai memohon keampunan kepada yang Maha Esa, untuk kedua ibu bapa, adik beradik kita, seluruh keluarga kita, guru-guru dan sahabat-sahabat kita, doakan larr juga agar perniagaan sahabat2 kita berjalan lancar. Allah swt Maha Mendengar dan Maha Mengetahui, setiap apa yang terlintas di fikian dan juga hati kita. sama ada baik atau buruk, kita doakan diorang semua, doa kita akan diaminkan juga untuk diri kita. Sebab itu, kalau kita marah sekalipun kepada sahabat2 kita, mohon keampunan atas sikap lemah kita (tewas dengan nafsu marah), sebab setiap perkataan yang keluar dari mulut, mahupun telintas di hati kita, adalah doa untuk diri kita.  Doakan baik2 untuk diorang semua, insyaAllah segalanya dipermudahkan. Hati jadi tenang, hidup pun aman bahagia ^^

So, sekarang, dah lapang dada ^^ boleh korang praktiskan eh ^^ p/s: mainly by using Facebook or Google+  

Monday, 8 May 2017

Quote4d'day 1:It's me!

I'm alive and I live a good life...
I'm always in my own world.
I talk. I smile. I laugh.
But when the time comes,
I might be hurt...
my heart is crying...
I'm silent...
for hours, days... who knows!
it could reach for years...
-Hana

Let's find it!

Assalamualaikum,

almost a month ok, Hana tak post apa2...
tetiba "semangat nak ber-blog" dah lari...
dah tak nampak tujuan sebenarnya...
....huhuhuhu...
Hummm, macam mana nak buat tu???

Let's...

time to re-charge!





Wish you all a happy day!!!
always smile, and...
moves forward!
face the future!