Monday, 24 July 2017

Quote4d'day 15: What you want to do?

^^ Sementara ada kelapangan ni, lebih baik korang manfaatkan sebaik-baiknya... ke depan datang nanti, siapa tahu kan? Masa muda2 and sihat ni la nak explore macam2, nanti bila dah ada komitmen, dah berusia, banyak perkara kena ambil peduli ^_<

Sunday, 23 July 2017

Today's story: Oh no!

Assalamualaikum,

Just simple! Straight to the point! Spec Hana patah plak!!! Oh no! Cobaan! Cobaan! Almost a week Hana tak pakai spec, seriously, Hana rasa tak confidence langsung! Sebab tak nampak muka orang, so automatik bila bercakap pun, dengar tak dengar jerr rasa...


Hurmmmm, nampaknya spec baru laa yerrr.... Macam tau2 jerrr gaji just around the corner! Huhuhu.... But! good news, Hana boleh guna Wifi larrr!!! Hehehehe, boleh selalu update la eh! Smile!

Thursday, 22 June 2017

Today's story: Cobaan!

Assalamualaikum,

Kita sekarang berada di penghujung Ramadan. Sambutan AidilFitri lagi beberapa hari jerr lagi. Persiapan raya korang dah lengkap ker??? Ke ada yang  masih tercari-cari baju raya! Bertabahlah korang, eh! Dekat2 penghujung gini, banyak masalah in future. Baju tak ada saiz laa, kain tak elok larrr, barang yang di-order tak sampai larrr, orang ramai sangat arrrr… macam2… tapi, selalunya ada peniaga yang dah mula lelong barang! Nak bagi sedap sikit bunyinya, ada peniaga yang bagi DISKAUN, HARGA RUNTUH! Hahahhaha… apa-apa jerr laarrr korang, eh!

So, tonight, just nak celoteh sikit… ceritanya, Hana buat OT malam ni… Hana jaga buffet Ramadan dengan staff seniors dari bahagian Purchasing and Sales. Alhamdulillah, bila dah makin kenal orang, sembang2 bertukar cerita, rasa kekok tu dah mula kurang. Diorang pun ramah2 gilaaa… Tak sangka kena buat OT tapi disebabkan staff yang sepatutnya on-duty ada hal, so Hana take over jerrr… Since Hana pun tak ada buat apa-apa, so why not? Benefit untuk Hana, merasa larr jugak makanan hotel – buffet Ramadan…

simple jerr makanan... tapi pinggan kosong jerr la eh! Hehehehe... malu plak nak snap pic tadi!
Alhamdulillah, boleh arr sikit habuan sahur nanti ^^
Tak salah kalau kita nak meringankan beban orang. Mana tahu esok2 nanti, kita pula dalam masalah, insyaAllah, akan ada pertolongan untuk kita ^^ But, bukan itu highlight untuk celoteh Hana kali ni! Huhuhuhu… nak gtau ni. Hana lupa thumb-print tadi! Huhuhu… so, macam mana dengan OT malam ni?

Mood Hana: still in shocked! Malas nak fikir... let it go! halalkan jerr la kut na… since Hana pun dapat experiences and fooooood, malam ni jerrr ok! Malam esok, kalau kena OT lagi, make sure thumb-print ok! Settle!

Tuesday, 20 June 2017

Today's story: kenalan baru dari seberang

Assalamualaikum

Untuk hari ni punya cerita, huhuhu… Hana jadi diam lagi. Nak bercakap tak ada topic, tapi tak adalah sampai bisu terus! Just cakap bila perlu ja… lagi-lagi pulak, Hana tengah try catch up dengan scope kerja Hana… Hana bila dalam mode “kerja”, memang tak peduli dah apa yang jadi dekat sekeliling. Kecuali satu benda yang Hana tahu, pendengaran Hana menjadi tajam. Kalau ada orang bisik-bisik ker, memang laju jer Hana toleh kat korang. Nak join jugak la tuu ^^

Oh ya! Tadi time berbuka, Hana duduk semeja dengan dua gadis dari Indonesia. Diorang training di hotel tempat Hana keja. And bulan ni bulan akhir diorang training. Selalunya, kami2 jer laa kaum hawa yang berbuka di kantin. First time jumpa diorang, terkejut jugak, coz ingatkan orang Sabah/Sarawak (gaya bahasa diorang). Tapi, dua kali dengar, macam pekat sangat larr plak loghat diorang. Rupa-rupanya, orang Indonesia. Sempat juga interview diorang tadi. Since raya dah nak dekat, saje tanya cost diorang pergi balik. As expected, tinggi giler derrr cost diorang tanggung! Of course arr naik flight… tergamam jugak Hana!

Hurmmm, bila jumpa dengan ramai oang, bertukar-tukar ceita, rupanya ada lagi yang kesulitan berat yang diorang tanggung. Suka jerr hana nak highlight-kan di sini. Kalau korang rasa, korang dah penat dengan beban yang korang tanggung, ingat larr bahawa ada lagi yang lebih susah dari korang. Allah swt Maha Adil, tidak akan dibebankan seseorang melebihi kemampuannya (Ujian/dugaan itu penghapus dosa). Keep calm and sabar!

Alang2 jumpa dengan orang Indonesia, teringat nak tanya berkenaan dengan sebuah keluaga contoh yang memang terkenal di Indonesia. Tak tahu larrr sama ada korang pernah dengar atau tak, keluarga tersebut ialah Keluarga Gen Halilintar. (Untuk tahu lebih lanjut berkenaan genHalilinta, tekan SINI) Tapi reaksi diorang, “Eh? Apa itu?” Hana krik-krik… Eh? Macam mana diorang tak tahu ni… Huhuhu, padahal peminat GenHalilintar ramaiiii gilerrrr… Tetiba Hana teringat diri Hana, terus tesenyum… Kenapa??? Hehehhehe, kalau korang tanya Hana siapa Khai Bahar, Tajul or Wani Hasrita, maybe reaksi Hana pun serupa jugak… Since Hana minat muzik Jepun, so artis Malaysia Hana tak ambil peduli sangat. Kecuali artis2 veteran, contoh Siti Nurhaliza. Hahahaha…. Bukan tak support artis Malaysia, tapi dah namanya minat, nak buat macam mana... main factors Hana minat Jepun: bahasa dan adab diorang! ^^


keluar jerr bilik, nampak pantai ^^
Ok, sampai kita ketemu besok ya! Insya Allah ^^

Monday, 19 June 2017

Coretan diari Hana

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, rezeki bulan Ramadan. Hana dapat offer kerja di Langkawi, dan sekarang, seminggu dah berlalu… masih dalam fasa penyesuaian diri… hope, Hana boleh adapt cepat la eh… sekarang ni pun, Hana masih observes keadaan sekeliling, familiar dengan job scope segala bagai, dan juga familiar dengan kawasan kerja… kali ni, lain sikit as sebelum ni, Hana dapat offer kerja di syarikat security guard, tapi tahan sebulan sahaja di atas sebab2 tertentu…

Compare dengan offer kali ni, Hana ditempatkan di Finance Department di sebuah hotel 3-star kira2 7 minit dari Jeti Kuah. Alhamdulillah, collegeue Hana semua jenis bising2, so Hana enjoy! Hehehehe, tapi segan larr plak, coz Hana ni shy2 cat orangnya ^^ relax dulu, mula2 kena tunjuk baik, lama2 nanti baru tahu annoyingnya seorang yang bernama Hana! Hehehehehe…. Gurau jerrr, Hana ni baik orangnya ^^

Hari ni punya cerita, serba tak kena pulak… padahal, memang tahu flow kerja macam mana… hurmmm, mungkin baru lepas cuti weekend kan… think positive, esok must be better than today!!! Dan lagi, daripada colleges  Hana, pasal baju raya yang dibeli online, ada yang salah saiz, dan ada yang tak sampai2 langsung… hurmmmm, Hana nak response lebih2, benda tak jadi kat Hana kan. Kerugian diorang boleh tahan banyak juga arr. Kalau kena kat Hana yang memang “berkira” bab2 berbelanja, tak tahularrr perasaan Hana di tempat diorang… So nak buat macam mana? Raya nak dekat dah ni, dugaan, dugaan…

Apa lagi eh? Oh! Hana jumpa junior Hana! Dia kerja department lain, tapi still under same hotel. Actually Hana ni super senior dia. Tetiba terasa diri ni tua la plak. Hahahahaha… baru dapat tahu time buka puasa tadi, sementara nak tunggu azan, sembang2 la sat kan. dia asal Jitra jugak, dekat jerr dari rumah Hana. Junior Hana dari SMK Bandar Baru Darulaman. Baru berusia 19 tahun, dah ada kerja, boleh kumpul duit awal, baguih arrr! Keep it up! ^^ Hahaha, silap Hana, Hana lupa tanya nama dia arr! Hahaha..

teh ais or nescaffe ais!
"secalit pengalaman Hana sehari-hari,
biar tak seberapa,
namun ianya menjadi saksi
jatuh bangun seorang Hana"

Sunday, 18 June 2017

Selendang Rindu

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, rezeki di bulan Ramadan... to appreciate all the penaja GA - Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals, Hana just mampu nak buat post ni jerr ^^ apapun, Hana doakan korang semua dimurahkan rezeki.... Alhamdulillah, ada 70 penyertaan dari seluruh Malaysia, dan URL blog Hana tersenarai sebagai penerima Selendang Rindu dari penaja: Hazrina Halim ^^ Awesome kan!!! Hehehe...

By the way, tunggu barang sampai, nanti Hana update semula yerr!! ^^

NTV The Music Day

Tobikko!!!

NTV The Music Day - Summer Wishes Come True (trailer) is around the corner! It is on 1 July 2017!!! Good! The featured artists!!! Oh no!!! There are 11 groups from Johnny's Entertainment!!! ABCZ, ARASHI, Hey Say JUMP, Johnnys WEST, Kame To Yamapi, Kanjani8, Kinki Kids, KisMyFt2, NEWS, SexyZone, and TOKIO! Awesome!!! And special performance of Dean Fujioka beamed LIVE from Singapore!!! Other artists that Hana familiar with are: AKB48, Kana Nishino, Perfume, Sekai No Owari (total up all other artists: 31 groups- include few solo artists)

more info and credit to: gemtvasia

Hey Say JUMP - recent activities

What I’d missed?!
Oh no! There are a lot of things happen, right?!
Don’t expect me to cover all the stories, gomen na!
However, I would highlight some main points!!! Hahahaha…

New single! Precious Girl and Are You There! The first look for the PV already out, and click here! So what do you say? Hahahaha… Honestly, their dance routine for this time is a little bit something, ne! Ohno! I’m biased! I supposed to wait for a complete version, right! Hahahaha.. However, I like the red-white-theme dress code! And with their black shoes, somehow, I expect it would be better than AinoArika! Obviously, they are in synchronizing when come to dance! So, I’m looking forward for the short and long version!




A.Y.T unit! Arioka, Yaotome and Takaki! Are You There! For this subgroup, not just the PV but also for the drama Koshoku Robot (trailer)! Regarding the new drama, it is actually about three small-android-robots with different characters, appeared in adult’s life to help their owner’s eating habits! Sound interesting, right! I could not imagine Takaki in this type of drama! Hahahaa, and by the way, he never failed to make me laughs. So, for the drama’s theme song, three of them would become a subunit and that is A.Y.T!



Hey Say JUMP Concert Tour! There are schedules, free to look at those schedules. Hurmmm, I wonder if I could be at there, only once! I hope I would have that chance! Hehehehehe… Well, look like the tour starts in August 2017. So, boys and girls, those who manage to grab the chances, attends the concert, make sure you had enough money to spend on that day! There would be a lot of goodies which I’m sure you don’t want to miss it!




Arioka-san! You would appear in Code Blue 3! Awesome! I had follow Code Blue Season 1 and Season 2. I never expected one of the Hey Say Jump members would appear in that drama as well! All the original main actors will be the same! I like! Ah! Look like Arioka would appear together with his senpai, Yamashita Tomohisa (main role in Season 1 and 2) and again, he will meet with Asari Yousuke, as before this they are together in Kindaichi Shounen No Jikenbo. Beside him, there are another 4 actor would be in the Code Blue Season 3 (click here: casts announcement), I’m looking forward for the drama! It would aired starting July at 9 pm (Japan’s Time) through Fuji TV. By the way, Arioka’s character would be as a son of Hospital Director, Souma Natori. It being stated that actually he did not have interest to be flight doctor, but he had all the skills and knowledge that makes him to be an excellent doctor. Wah! This time, it is rare to see him in that character, ne! (more about this drama, here)


Arioka-san also would appear in a film together with his senpai, Takizawa Hideaki. The film titled is Kodomotsukai. I had watched the trailer! (Click here for the teaser) I think I would watch it during the day, in my room! Not during the night! Hahahaha… My comment, I don’t know how to response as Arioka-san never be in this kind of film. Hurmmm, look like he is trying something new for this year! Good! By the way, this film already aired! So, how is it?


creepy, right?
Kota-san would be appeared in a drama! Wahhh! It’s long time to see him in a drama! Ganbatte! This time, he would appear together with Nishikido Ryo from Kanjani8! This drama titled is Uchi No Otto Wa Shigotto Ga Dekinai… Yabu would act as a worker in an event company, co-worker of Ryo who tends to slack off…  Together with them is Matsuoka Mayu, the heroin! This drama would start in July, every Saturday at 10 pm (Japan Time) through NTV Channel. I had imagine he would be a responsible worker while Ryo is the one that usually slack off… Hurmmmm, but this type of setting usually familiar in detective’s genre, so, I’m looking forward for this drama too!


together with other casts. and there is Sato Ryuta!
Ah! I don’t think I can write properly after this, and it had been too long than I had expected. But still, there are many things to write! Huhuhuu… look like I would summarize it! Hope that I managed to cover some more their recent activities!

For Yuri-san, he is in a film, titled “Miseinen Dakedo Kodomo Janai” along with his kouhai, SexyZone Nakajima Kento. This film would be aired in 23 December 2017, which actually based on manga. This story is about Tsurugi Nao (Kento) married with Ariyama Karin (Nao's kouhai during high school) at the young age. Chinen would be play as Karin’s childhood friend, Ebina Isuzu. Somehow I think there is a conflict between them, right? Hehehhehe… Ah! He also would appear in Sakamichi no Appolon which will be aired in 2018, next year!



Ah! Yamada-san! Gomen ne! I could not cover your part! Huhuhuhu… but I think of course all the fans already know about this. He is in Fullmetal Alchemist Live Action! Hurmmm, I don’t know but somehow I don’t like anime, gomen ne! But, just want to share that the director and Yamada-san would be in meet and greet event in Anime Expo 2017, 3 July 2017 in Los Angeles Convention Centre and another one in Paris Nord Vilepinte Exhibition Hall, Paris in 7 July 2017. This time, Tsubasa Honda would join them.

Fullmetal Alchemist Live Action! Again, there is Sato Ryuta! Hahahaha...

Before I end this post, just want to highlight, somehow I amazed with Okamoto-san skills during Itadaki High Jump 14062017 (here)! For this week episode, somehow he looks he could not make it but at the end, he manages to get it right! Well, it did not end yet, still have another 5 person, but in first round, Keito win! Looking back at previous episode, again, he win in first round but then, on second round, he did not manage to get it right. So, for this time, I would expect something from him. Ganbatte, Keito!

p/s: I like to watch Sato Ryuta's movie/drama, that's all! Hahahaha....

Throwback: Migiwa leave GooseHouse

GooseHouse is a Japanese band, consist of 7 members. However, early in 2017, Migiwa Takezawa had announced that she’s leaving the group (Jpopasia), after done their tour (February 12)… Hurmmm, no wonder I rarely see all 7-members in a picture throughout the year. As once I am checking their Instagram, I’m rarely seeing her. Only last week, I had figure out the fact. Honestly, I am a little bit shocked since she is actually really good! Her voice, her skills when playing all those instruments….

Well, I wished her good luck! Looking for the reason, she actually wants to pursue her solo career. So, since she still young, let her fly high! Optimized the chance, grab as much as experiences you could, dear! Hehehehe…. Later, I bet you won’t regret it! Furthermore, she already has 2 mini albums, right!


Looking at some of the fans’ comment (negative comments only), somehow I’m bit disappointed. Yes, we are her fans, but don’t expect too much. She has the right what she wants to do, and this is her choice. No right, no wrong! Support her, give her chance to develop her skills and fly high! That’s all ^^

Good luck Migiwa-chan! Click HERE, to know who is her ^^

Running Man Animated TV Show


Assalamualaikum,

Korang follow Running Man tak???
Good news for all the fans!!
Running Man will be made into an animated TV show!!!
Daebak!!!

Daripada apa yang Hana faham, dengan menggunakan konsep Running Man 2014 - Running Animal Kingdom, Running Man’s being made into cartoon series. Ada 24 episodes semuanya dan akan mula ditayangkan at the end of July 2017. It is a 30 minutes per episode! Look like they aimed for the young generations (even though they already loved by all generations, right!) Good!


Macam diorang punya original characters: Ji Suk Jin as Impala, Yoo Jae Suk as Grasshopper, Kim Jong Kook as Tiger, Haha as Penguin, Song Ji Hyo as Cat and Lee Kwang Soo as Giraffe! Don’t forget, the former member, Kang Gary as Monkey… And look like, program TV show kali ni, tak termasuk dengan 2 new current members, Jeon So Min and Yang Se Chan. Bila difikirkan semula, apa character untuk these 2 new members? Hurmmm…. I can’t think any of it! Hahahaha, and I admit they are capable to be the RM members! Fighting!


By the way, EXO-CBX dipilih untuk cover theme song’s part. Diorang dah lihat teaser video and response dari diorang, “they were looking forward to it”. Of course! Me too!!! I’m looking forward for this new cartoon series!


Klik SINI untuk "Running Man animated series Theme Song: EXO-CBX"... Credit to:
  1. allkpop
  2. koreanportal
  3. koreanboo

Friday, 16 June 2017

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

Assalamualaikum,

Apa khabaq semua? sihat2 nooo... hehehhe... lama x update blog, walhal ada jerrr benda nak kongsi... bulan Ramadan pun dah nak sampai ke penghujung, Syawal plak bakal menjelma.. rata2 semua dah pakat pasang lagu raya! Sakan depa nooo! Apapun, Hana letak tepi dulu story2 semua tuuu... Laa ni Hana nak join GA.. first GA dalam bulan Ramadan 💕 Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals... Thanks organizers....


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:


2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)


3. Like Facebook berikut.



4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. and that's it! itu jerrr! DONE... Salam Ramadan! Grab the chance dalam 10 hari terakhir! 

Thursday, 8 June 2017

Wednesday, 7 June 2017

Saturday, 27 May 2017

Quote4d'day 12: I love myself...


you can help others coz you know them, right?
you know what they need and you know who they are...

so, it means that...
the only reason why you could not help yourself., is because
you did not know yourself yet!

#loveyourself

Friday, 26 May 2017

Quote4d'day 11: "Friend" from different view...


Hurmmmm, we all do have our own preferences...
what if they did not know the lyrics???

Then, it'll be SO AWESOME, if they still can sing it back to me!!!
right??? ^^

Thursday, 25 May 2017

Ramadan tiba lagi!

Assalamualaikum

Ramadan is just around the corner! Alhamdulillah, semoga Ramadan kali ini lebih baik dari yang lepas. rasa satu semangat baru, walaupun semua sudah maklum, umumnya akan berasa letih di siang hari, dengan cuaca panas kering, sekejap-sekejap hujan, suhu badan tak menentu... tu belum kira lagi perangai "manusia" yang kekadang memang menguji kesabaran...


TAPI! ada satu perkara yang memang tak boleh disangkal lagi, terutamanya kepada mereka yang benar-benar mencari keredhaan Allah swt, yang mahu muhasabah diri, yang mahu berubah ke arah yang lebih baik, yang mahu memperbanyakkan ibadah2 sunat... kepada mereka ini, akan rasa satu perasaan yang sangat hebat, rasa senang, lapang dada, rasa bahagia!


korang nak rasa macam tu... so, setkan minda korang! Ayuh! Buat perubahan dalam diri! Ramadan kali ini, Ramadan yang ditunggu-tunggu, Ramadan yang penuh berkah!

Quote4d'day 10: Choices... choose the best one!


you're in-charge!!!
it's always depends on what you choose!
so, be careful!!!

Wednesday, 24 May 2017

Giveaway Free Namecard by Busyra Takiyudin

Assalamualaikum...

Jom join GA! ❤❤❤ kali ni daripada seorang blogger, yang namanya ialah Busyra Takiyudin. Alhamdulillah, pada Hana, GA kali ni lain daripada yang lain... bukan dari segi requirements GA ni, tapi dari tujuan GA ni diadakan... hurmmmm, namecard! Hana tak terfikir pulak pasal benda ni ^^ Hana still a newcomer ^^ apapun, Hana decides nak join GA ni and hopefully, semuanya dipermudahkan. Korang2 yang "belum ada name card", jom join! Hehehhehe....


Requiements GA: Busyra Takiyudin 

Hurmmmm, 3 words from Hana, untuk describes blog Busyra Takiyudin....

  1. Simple
  2. White
  3. Informative

that's all... good luck for all contestants!!! ganbatte!

Quote4d'day 9: W.O.R.L.D

the more I grow,
the more I realize...
how this WORLD really is.
whether it's good or bad,
I still need to deal with it.

Monday, 22 May 2017

HSJ 10th Anniversary (Myojo July 2017): Yabu Kota 10,000 character interview translation

I'm very glad to know about this translation. thanks to my sister, coz she's the one that told me about this translation... this year is the 10th Anniversay for Hey Say Jump! Of course, there's a lot of changes and each one of them had grown up, to be a better person! my wishes: hopes that they will success in future as a group and also individual... produce more catchy and inspiring songs, more unique dancing's choreograph and  tighten their bond, become a good example for the juniors ^^ to tell you all the truth, I once had wish that they would become like their senpai, Arashi! ^^

OK! So now, the first one, is Yabu Kota's part. He is the eldest, and kindly, I am giving you the link. Credit to the owner, and a big thanks coz sharing the translation! ^^ share is caring! spread JUMP's love!



Ok, that's all. until for the next update, with the next member! hurmmmm, I'm wondering are they going to follow the order of their ages? I'm looking forward!

Sunday, 21 May 2017

Tahniah Pasukan Kedah! Pulun Kedah Pulun!

Assalamualaikum,

Rasa macam dah lewat jaa nak ucap Tahniah! buat Pasukan Kedah... tapi bahang kemenangan tu duk ada lagi! Hehehehe... so, Hana nak update sikit arrr pasai Kedah menang Piala FA 2017! Tahniah Kedah! Yang sebetoinya, Hana bukan larr tau sangat pasai bola2 ni, tapi bila ada Kedah ada games, rasa macam diri ni "peminat setia" sangat... Hahahaha.... tambah-tambah lagi, kalau Kedah menang... Rasa bangga gila jadi Anak Jati Kedah! tiba2 jaaa kan! padahal, Hana follow gitu2 jerrr...

Tapi tu larrr kan, sapa tengok perlawanan semalam, untuk masa ke-2 tuuu, memang mata tak pejam langsung! Dup! Dap! Dup! Dap! bila bola berat di gawang pintu gol Kedah. Tabik buat semua pemain Kedah, dan tak lupa juga, buat penyokong2 bola sepak Kedah yang turun Shah Alam semalam, baloi naaa hampa semua... ^^ menang, syok sakan arr!!! Teruskan dengan sokongan hampa2 semua... satu ja Hana nak puji penyokong2 Kedah ni, bak kata TMJ (di sini), betoi! Hampa semua memang penyokong setia! kalah menang, adat pertandingan, tapi sokongan tuuu yang penting... 



update: hurmmm, memandangkan Hana tak follow diorang sangat, so Hana ada cari sikit berita2 pasai diorang (2014: Ada apa dengan Kedah?). baru dapat tahu, yang Pasukan Kedah dapat jolokan nama sebagai "Double Treble" (2007 & 2008), sempena kemenangan: Juara Liga Super, Juara Piala FA, dan Juara Liga Malaysia untuk dua musim berturut-turut. tak terkecuali, ada banyak halangan2 yang diorang lalui diikuti dengan beberapa musim kemarau piala, sedikit sebanyak merisaukan para penyokong Kedah. Namun begitu, penyokong2 Kedah tetap bagi sokongan padu. That's all...  Keep fighting!